29 Aralık 2013 Pazar

Mint the Flat !


      

Yeni bir yeri dekore ederken, ya da dekorasyonu değiştirmeye karar verdiğimizde aklımıza hemen en güvenli olan  'siyah,kahverengi,bej,beyaz ' gibi dekorasyonun temel renk tonları gelir. Ancak son yıllarda dekorasyonlarda pastel ya da çarpıcı renk tonlarını kullanmak konusunda -ki ben buna ' güvenli sınırları aşmak' diyorum- çok daha özgürüz.

' Mint green ' yani mentol yeşili hem giyim hem de dekorasyon modasında hatırı sayılır bir yer edindi. Özellikle kullanıldığı ortamlara 'ferahlık ' hissi katması açısından büyük ölçüde tercih ediliyor.

Gelelim bu mint green'i dekorasyonda nasıl kullanacağınıza; işte size bir kaç ipucu:

- Duvarlarınızı mentol yeşiline boyatarak ortama hem daha fazla karakter hem de genişlik ve ferahlık hissi kazandırabilirsiniz.
- Eğer duvarlarınızı boyatmak gibi köklü bir değişiklikten çekiniyorsanız, bu rengi mobilyalarınızda ya da tekstil ürünlerinizde kullanabilirsiniz.
- Dekorasyon aşamasında yeni bir renk kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken şey ortamdaki diğer renklerle olan uyumdur. Aynı rengin farklı tonlarını ve kontrast renkleri kullanmak başarılı sonuçlar verecektir. Bu nedenle bir yeri yeniden dekore ederken ya da sıfırdan düzenlerken en az 3 renk ve tonlarını kullanmaya özen gösterin.
- Peki 'mint green' hangi renklerle yakışır? Bu sorunun cevabı elbette sizin zevkinize kalmış, ancak mentol yeşili en çok beyaz, bej, siyah ve gümüş rengiyle kullanılıyor.
- İster modern,ister klasik ya da retro gibi farklı tarzlarda da bu rengi kullanabilirsiniz.
-Daha küçük değişiklerle mentol yeşili'ni dekorasyonunuzda kullanmak istiyorsanız, salonunuzdaki perde ve kırlentlerden ya da yemek masasına bu tonlarda bir kumaştan yaptıracağınız bir örtüden yardım alabilirsiniz.
- Mint green eskitme ahşap görünümlü mobilyalarda harika duruyor! Eskiyen ancak kullanmaktan vazgeçemediğiniz mobilyalarınızı bu renklerde boyayıp yeniden kullanıma kazandırabilirsiniz.

Bir sonraki post'a kadar ferah kalın ! :)











































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder