4 Ocak 2014 Cumartesi

Keyword: Library.


Farklı insanlar, farklı hayatlar, farklı şehirler tanımanın en kısa yolu 'kitaplar' değil midir? Öyleyse evlerimizin baş tacı 'kitaplıklar' olmalı bence.

Kitaplıkları dekorasyonun en önemli tamamlayıcı parçalarından sayabiliriz. Her zaman insanların bulundukları mekanlara da ruh kattığına inananlardan oldum. Bazen ilk defa bulunduğunuz, belki içinde yaşayanlar hakkında fikir sahibi bile olmadığınız yerler, size bazı duyguları çağrıştırır. Çok geniş bir bütçeyle dekore edilmiş olsa dahi kişisel bir şey katılmayan yerler 'yaşanmışlık' duygusundan uzak kalabilir.Bu noktada kitaplıklar mekanlar için tam anlamıyla 'anahtar kelime'. Öyle ki; görkemli büyük bir kitaplık tek başına dekorasyonun ilgi odağı olurken,aynı zamanda bulunduğu mekana 'yaşanmışlık' hissi katması kaçınılmazdır.

Peki evimizde bir kitaplık düzenlerken ya da dizayn ederken nelere dikkat etmeliyiz?
Bu noktada öncelikli soru kitaplığınızı nereye konumlandıracağınız. Yeni dekorasyon anlayışında kitaplık ve kütüphane çözümlerine salondan mutfağa ve hatta banyolarda bile rastlamak mümkün.Dolayısıyla kitaplarınızı nerede sergilemek istediğiniz tamamen size kalmış.

 Alan sorununuz var ise pek çok yaratıcı çözümle kendinize özgü bir kitaplık yaratabilirsiniz. (Aşağıda bir kaç örnek yer alıyor.)

Kitaplıklarınızdaki kitaplar boyları ve renkleri sebebiyle dağınık bir görünüm oluşturabilir,onları renklerine göre sıralamak bunu gidermenin pratik bir yoludur. Başka bir çözüm ise kütüphanenizin ortasına büyük bir resim asmak olabilir. 

Uzun lafın kısası kitaplarınız çok değerli yatırımlarınızdır, sergilemekten çekinmeyin :)
Sevgiyle kalın.



Bu kitaplık burada !


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder