12 Aralık 2013 Perşembe

Keep It Warm !



Soğuk,karlı bir hava... Yapılması gereken işler... Tamamlanmayı bekleyen raporlar, belki biriken çamaşırlar... Günlük koşturmacalar arasında hepimizin içinden şöyle sıcacık bir köşeye çekilip biraz dinlenmek geliyor değil mi?
İşte bu tür bir 'mola' için uygun olabilecek en güzel yeri yaratmak çok da zor değil.

Bir çok dekorasyon blogunda, dergilerde, tasarım mağazalarının kataloglarında görüp, özendiğimiz resimlerde,çoğunlukla geniş,yüksek tavanlı ya da daha çok sayıda cama sahip mekanlar vardır.Yaşadığımız yerle bu mekanları kıyasladığımızda hevesimiz kaçar.Ancak unutmamamız gereken önemli bir nokta var ki; bir mekan ne kadar küçük olursa dizaynı o kadar kolay olur. Az sayıda eşya,aksesuar ve bütçe ile daha büyük oranda değişiklikler yapabilirsiniz.

Gelelim 'Sıcak Tut! ' kuralını soğuk kış aylarında, evlerimizde nasıl uygulayacağımıza; nasıl ki soğuk günlerde giyinirken daha fazla yünlü, yumuşak dokulara ihtiyaç duyuyorsak aynı şekilde ev dekorasyonumuzda da bunu uygulayabiliriz. Koltuğunuzun üzerine sereceğiniz yün,örgü bir diz battaniyesi hem sıcak bir görüntü katacak hem de akşam en sevdiğiniz filmi izlerken sizi filmi yarıda kesip yatak odanıza gidip gelmek zorunda bırakmayacaktır.
Aynı şekilde zeminlerde kullanılan post, peluş halı gibi detaylar daha sıcak hissetmenizi sağlayacaktır.
Loş ışık olan ortamların da bireyleri daha güvende ve dinlenmiş hissettirdiği biliniyor,bu nedenle kış mevsimlerinde bol bol mum kullanmaktan çekinmeyin.
Yastık ve puflar da ortama rahatlık ve sıcaklık hissi katan dekorasyon unsurlarından,özellikle deri ya da örgü olanları bu sezon çok moda! (Yazının devamında bir kaç örnek bulabilirsiniz)

Evinizi 'sıcak bir yuva' haline getirecek en önemli unsur tabii ki içinde yaşayanlar, yani sizlersiniz. Sıcacık bir kış dileklerimle,şimdilik hoşçakalın...












Bu örgü yastığa buradan  sahip olabilirsiniz :) 



Rengine bayıldım ! Mudo Concept Qube Puf







İşte en kullanışlı parça : Diz Battaniyesi Seçenekleri













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder