26 Şubat 2014 Çarşamba

Perfect Pastel !


Toz pembe, bebek mavisi, leylak moru, papatya sarısı, mentol yeşili, yavruağzı ...
Bu pastel renkler ya da macaron renkleri, adına her ne derseniz, size de düşler ülkesini anımsatıyor mu?

Genellikle bebek odası dekorasyonlarında tercih edilen, ortama sakinlik ve mutluluk hissi veren pastel tonları son yıllarda ev dekorasyonlarının da vazgeçilmezi oldu. Birçoğumuz bu renklerden kaçsak da dergilerde, internet sitelerinde gördüğümüz fotoğraflardaki o masalsı görüntüler bir anlık da olsa evimizi tamamen macaron renkleriyle dekore etmeyi düşünmemize neden oluyor. Kim bilir bir yerlerde bu yazıyı okuyan ve çoktan evini baştan sonra pastel renklerle donatmayı aklına koymuş birisi vardır.

İşte onlar için önerilerim:

- Öncelikle pastel renkleri dekorasyonda uygulamanın tehlikeli olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz. Fotoğraflarda görüp beğendiğimiz mekanlarla evimiz aynı özellikleri taşımayabilir. Dolayısıyla dekore edeceğimiz mekanda iyi bir gözlem yapmakta fayda var.

- Macaron renkleri uygularken ilk dikkat etmemiz gereken şey bütünselliktir. Bu tonlar birbirleriyle çok iyi geçinerek mükemmel uyumu yakalarken, örneğin doğal ahşap renkleriyle, neon renklerle, kırmızıyla, koyu yeşil ve benzeri tonlarla çok da iyi gitmezler. Tabii ki bu tonları da kullanmak istiyorsanız bazı kuralları göz önünde bulundurmakta fayda var. Örneğin; koyu yeşil ve pastel bir tonu bir arada kullanmak istiyorsanız, bej rengi ya da gri, koyu yeşil ve mentol yeşili üçlemesini uygulamak gibi.

- Pastel tonları en çok huzur rengi Beyaz'ın yanında rahat eder diye düşünüyorum. Beyazla birlikte bir kaç pastel ton birden uygulayabilirsiniz. 'Yok ben huzuru Siyah'ta buluyorum' diyorsanız -ki kısmen ben de buna katılıyorum-  daha çok yer döşemesi ve aksesuarlarda siyah uygulamanızı öneririm. Aşağıda koyu renklerle uygulanan pastel tonlarda dekorasyonlarla ilgili bir kaç örnek bulabilirsiniz.

- Pastel renkleri küçük bir mekan için uyguluyorsak çekinmeden her yeri açık tonlarla baştan yaratabiliriz, duvarları beyaz çerçeveleri pembe, perdeleri gri, yerleri bembeyaz parke ya da krem rengi halı döşeyebiliriz. Ancak söz konusu büyük bir mekansa koyu tonlarla kontrast yaratmakta fayda var. Çünkü açık renkler ortama ferahlık hissi verirken pek çok ince düşünülmüş detayın geniş mekanlarda gözden kaçmasına ya da dikkat çekmemesine neden olabilirler.

- Bu masalsı tonları uygularken dikkat etmemiz gereken başka bir nokta ise dekorasyonun tarzı ve odak noktası olmalı. Country stili ya da daha Retro dekorasyon stilini seviyorsanız bu renkleri uygulamanız zorlaşacaktır. Bununla beraber pastel tonları uygularken mekanda belli odak noktaları oluşturmanız, örneğin yatak odasında uyguluyorsak yatağın üzerinden asacağımız bir tül ya da mutfak dekorasyonu içinse cam bir vazonun içine koyacağımız iri toz pembe güller, yine aynı tonlarda kavanozlar, yaratmak istediğimiz etkiyi pekiştirecektir.

- Son olarak macaron renklerinin gümüş ve altın tonlarıyla birlikte doğru olarak kullanıldığında inanılmaz şık ve sofistike durduğunu belirtmek gerekir.

Sorularınız için charlottehouseco@gmail.com 'a maillerinizi bekliyorum !
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere hoşçakalın :)











































20 Şubat 2014 Perşembe

Reading Corners


Her ev kendine yakışan, rahat, huzurlu bir okuma köşesi hakeder, tabii ki siz de. 

Kendimizi en rahat hissedebileceğimiz yerde yani evimizde çoğu zaman hem bedenimizi hem ruhumuzu dinlendirmek isteriz. Bunun bir çok yolu var elbette fakat siz çareyi 'okumak'ta buluyorsanız aşağıda göreceğiniz farklı stillerdeki okuma köşeleri eminim çok hoşunuza gidecek.

Aynı zamanda minik ev sakinleri için de değişik düzenlemeler yaparak okuma'yı daha eğlenceli bir alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Konforlu bir okuma köşesi yaratmak için ihtiyacınız olan şeyler:
- Rahat geniş bir koltuk ya da yumuşak minderlerden/puf'tan yapılmış bir oturma alanı,
- Okuma esnasında atıştırmalıklarınızı, soğuk-sıcak içeceklerinizi koyabileceğiniz bir sehpa,
- Yazıları daha net görmenizi sağlayacak ve göz sağlığınızı koruyacak bir ışık kaynağı.

Ve keyifle okuyacağınız bir kitap, dergi, çizgi roman vs.

Bir sonraki yazıya kadar keyifli ve hoşça'kalın !