16 Ocak 2014 Perşembe

Black Black!


Siyah... Karanlık mı? Karartıcı mı? Korkutucu mu? Renk mi? Renksiz mi? Sevilir mi? 
Siyahla ilgili pek çok soru sorabilir ve bu soruların her birine farklı farklı cevaplar alırız eminim ki.Eğer her rengin bir karakteri ve yansıttığı değişik duygular varsa, siyah bize nasıl bir duygu çağrışımı yapıyor sizce?

Pek çok kişi, dekorasyonda 'siyah' kullanımını mekanları küçük gösteren veya iç karartıcı olarak algılayabilir. Ancak gerçek şu ki; küçük mekanlarda açık tonlar ne kadar ferahlık katıyorsa koyu renk ve özellikle siyah kullanıldığında odak noktası oluşturarak 'darlık' algısı dağıtılabilir.

Peki 'Siyah'ı düzenlemelerimizde ne şekilde kullanmalıyız; işte bazı ipuçları:


- Başlangıç için simsiyah bir mekandan çekiniyorsak, dengeli bir biçimde objelerde dağılım yaparak kullabiliriz. Örneğin bu oturma odasında açık renk bir koltukla birlikte siyah büyük bir sehpa, siyah bir puf gibi ya da banyoda siyah raflar,perdeler şeklinde olabilir.

- Siyahın karanlık görünümünü biraz daha yumuşatmak için desenle birlikte kullanmak en pratik ve en şık yöntem olabilir. Aztec ve damask desenlerle gerçekten mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

- Siyah deri bir kanepenin ve iri şamdanların tek başına bir mekana nasıl sofistike bir hava kattığına inanamayacaksınız;tabii ki bir kaç sanatsal obje (resim,fotoğraf, heykel figürleri gibi) bu görünümü çok daha güzelleştirecektir.

- Ben de Siyah'ın en çok beyazla ve griyle yakıştığını düşünenlerdenim, ancak canlı renkleri seviyorsanız sarıyla, yeşille, morla denemekten kaçınmayın. Çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. 

- Rengi siyah fakat dokusu parlak mobilyalar (lake gibi) siyahın karartıcı hissini bastırır. Aynı şekilde siyah mobilyalarınızı çok sayıda ayna ve cam objeler kullanarak tamamlayabilirsiniz.

Eğer siz de bir 'Siyahsever'seniz ve dekorasyonunuzda siyah detaylar kullanıyorsanız, fotoğraflarınızı gönderin, blog'da paylaşalım. (charlottehouseco@gmail.com)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder