29 Aralık 2013 Pazar

Mint the Flat !


      

Yeni bir yeri dekore ederken, ya da dekorasyonu değiştirmeye karar verdiğimizde aklımıza hemen en güvenli olan  'siyah,kahverengi,bej,beyaz ' gibi dekorasyonun temel renk tonları gelir. Ancak son yıllarda dekorasyonlarda pastel ya da çarpıcı renk tonlarını kullanmak konusunda -ki ben buna ' güvenli sınırları aşmak' diyorum- çok daha özgürüz.

' Mint green ' yani mentol yeşili hem giyim hem de dekorasyon modasında hatırı sayılır bir yer edindi. Özellikle kullanıldığı ortamlara 'ferahlık ' hissi katması açısından büyük ölçüde tercih ediliyor.

Gelelim bu mint green'i dekorasyonda nasıl kullanacağınıza; işte size bir kaç ipucu:

- Duvarlarınızı mentol yeşiline boyatarak ortama hem daha fazla karakter hem de genişlik ve ferahlık hissi kazandırabilirsiniz.
- Eğer duvarlarınızı boyatmak gibi köklü bir değişiklikten çekiniyorsanız, bu rengi mobilyalarınızda ya da tekstil ürünlerinizde kullanabilirsiniz.
- Dekorasyon aşamasında yeni bir renk kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken şey ortamdaki diğer renklerle olan uyumdur. Aynı rengin farklı tonlarını ve kontrast renkleri kullanmak başarılı sonuçlar verecektir. Bu nedenle bir yeri yeniden dekore ederken ya da sıfırdan düzenlerken en az 3 renk ve tonlarını kullanmaya özen gösterin.
- Peki 'mint green' hangi renklerle yakışır? Bu sorunun cevabı elbette sizin zevkinize kalmış, ancak mentol yeşili en çok beyaz, bej, siyah ve gümüş rengiyle kullanılıyor.
- İster modern,ister klasik ya da retro gibi farklı tarzlarda da bu rengi kullanabilirsiniz.
-Daha küçük değişiklerle mentol yeşili'ni dekorasyonunuzda kullanmak istiyorsanız, salonunuzdaki perde ve kırlentlerden ya da yemek masasına bu tonlarda bir kumaştan yaptıracağınız bir örtüden yardım alabilirsiniz.
- Mint green eskitme ahşap görünümlü mobilyalarda harika duruyor! Eskiyen ancak kullanmaktan vazgeçemediğiniz mobilyalarınızı bu renklerde boyayıp yeniden kullanıma kazandırabilirsiniz.

Bir sonraki post'a kadar ferah kalın ! :)











































22 Aralık 2013 Pazar

Bath & More


Gri, beyaz, pembe, yeşil ya da kahverengi. Büyük ya da küçük de olabilir. Gün ışığı alıyor -ki bu Türkiye'deki evlerde pek mümkün değil- tavan aydınlatmasıyla aydınlanıyor olabilir. Ne şekilde olursa olsun kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki; banyolar artık sadece 'banyo' değil, evlerimizin birer odası oldular.
Dekorasyon malzemelerinin de 'nano teknolojik' uygulamalarıyla artık buhardan etkilenmeyen ,kabarmayan duvar kağıtları, leke tutmayan boyalar, neredeyse koltuk görünümlü ahşap klozetler bile var.
Kısacası artık banyolarımıza iyi davranıp,özen gösterme zamanı.

Sizlere banyolarınızı yenilemeye ve düzenlemeye yardımcı olacak bir kaç ipucu vermek istiyorum:

- Çok küçük banyolarda ya da misafir tuvaletlerinde dekorasyon için çok fazla yeriniz ya da seçeneğiniz olmayabilir. Neden duvarlarınızda biraz desen kullanmıyorsunuz? (Aşağıda size fikir verecek görseller bulabilirsiniz.)
- Sevmediğiniz ya da modası geçen fayanslarınızı kırdırıp tadilat yaptırmaktan kaçınıyor olabilirsiniz.Doğrudan fayanslarınızın üzerine uygulanabilen duvar kağıtları sizin için en iyi çözüm olacaktır.
- Eski banyo dolabınızdan sıkıldıysanız, dolap kapaklarını boyamak ve eski kulplarını yenileriyle değiştirmek daha az maliyetle çok daha güzel dolaplara sahip olmanızı sağlayacak.
- Evimizin bir odası da banyomuz olduğuna göre onu da halısız bırakmak olmaz, zemin döşemeniz açık ise koyu, koyu renk ise açık ya da kontrast bir renk halı - kilimle göze çok daha hoş görünen bir banyoya sahip olabilirsiniz.
- Bir diğer ipucu ise çiçekler; banyolarınızda gerçek ya da yapay olsun mutlaka çiçek bulundurun. Büyük cam bir vazonun içindeki suya koyduğunuz çiçekler hem dekorasyonunuzu güzelleştirecek hem sizin için güne keyifli bir karşılama hazırlayacaktır.
- Aynalarımızın boyutları gitgide büyüyor.Öyle ki salonlarda görmeye alıştığımız varaklı, devasa aynaları artık banyolarda kullanıyoruz. Tabii ki uyumlu aplikleri de unutmamak gerek. Aynı şekilde dekorasyonda biraz ışıltı ve şatafatı seviyorsanız ve geniş bir banyonuz varsa taşlı avizeleri de kullanabilirsiniz.Duvarlarınızda resim ve diğer objeleri kullanmaktan da çekinmeyin, hatta bence düz renk bir banyo duvarına asılmış büyük bir resim çok sanatsal ve sofistike bir görünüm yaratacaktır.
- Banyo dekorasyonunun en önemli unsurlarından biri ise tekstil; yani havlular, perdeler gibi ürünler. Artık havlularımızı dolaplara saklamak yerine raflarda ve askılarda sergiliyoruz. Bunların zemindeki halı ya da banyo perdelerimizle uyumlu olması da yeni dekorasyonumuza büyük ölçüde katkı sağlıyor. Fazla yeri olmayanlar için duvara niş şeklinde yapılan raf sistemleri hem göze hitap ediyor hem de çok kullanışlı.
- Mumlar ve güzel kokular banyolarımızda da bizi dinlendiren ve ortamı sakinleştiren ürünler. Dergi ve gazetelerinizi koymak için bir gazetelik bulundurmanızı da öneriririm.

Yeni bir yıla girerken tüm değişiklik kararlarınızın mutluluk getirmesini diliyorum.Bir sonraki yazıya kadar hoşçakalın.