9 Mart 2014 Pazar

Let me cook in your Kitchen !


Üç yumurta, bir bardak süt, bir bardak şeker, aldığı kadar un, portakal kabuğu rendesi, ceviz...
Fırından yeni çıkmış kek kokusu, biraz mutluluk, biraz suçluluk, belki dağılmış, kirlenmiş bir mutfak.

Peki nasıl bir mutfak? Muhtemelen herkesin hayalinde farklı bir resim oluşmuştur. Yemek pişirmekten çok zevk almayan birisi için küçük bir mutfak yeterli olacaktır. Ya da sevdiklerinizle uzun çay sohbetleri yapabileceğiniz, belki ertesi gün katılacağınız toplantıya hazırlanacağınız, sıcacık kahvenizi alıp bir köşesinde kitabınızı okuyacağınız... Belki de sadece 2 kişinin çabucak yemek hazırlayabileceği kadar geniş bir mutfak sizin için idealdir.

İçinde ne kadar az ya da çok zaman geçirirseniz geçirin, evinizin diğer bölümleri gibi mutfağınız da sizi yansıtmalı ve ihtiyaçlarınıza fazlasıyla karşılık vermelidir . 

İşinize yarayacak ipuçları işte burada:

- Mutfağınızı dekore ederken evin geri kalan bölümlerinde ilham aldığınız, uyguladığınız renk,desen ya da dekorasyon tarzını uygulamaya özen gösterin. Böylece evinizde bütünsellik artacaktır.

- Son trendlere baktığımızda mutfak dolaplarında en çok beyaz rengin kullanıldığını görüyoruz. Gerçekten de beyaz en risksiz ve her tasarıma, stile uyum sağlayan bir renk. Açık gri, ahşap, siyah, bordo, açık yeşil ise göze çarpan diğer tercihler.
(Aşağıda bir çok örnek bulabilirsiniz)

- Mutfağınızda vintage, retro, floral (çiçekli), modern ya da barok stilleri uygulayabilirsiniz. Her tarza uygun mutfak mobilyaları ve mutfak ürünlerini bulmak mümkün. Örneğin; floral için- English Home, retro seçenekler için IKEA ya da modern mutfaklar için Lineadecor gibi mağazaların ürünlerine göz atabilirsiniz.

- Eğer yeterli alanınız varsa büyük kolaylık sağlayan 'mutfak adası'nı mutlaka uygulayın.

- Açık mutfak sistemi kullanıyorsanız iyi bir havalandırma aracınız olmalıdır. Davlumbaz ve aspiratörlerinizin bakım ve filtre değişimlerini zamanında yapmayı unutmayın.

- Gelelim mutfakları kişiselleştirmeye; sevdiğiniz film afişlerini, resimleri, ailenizle ya da sevdiklerinizle çekilmiş fotoğraflarınızı mutfağınızda sergilemekten çekinmeyin. Genişliği yeterli ise kitaplık olarak mutfağınızın bir duvarını bile kullanabilirsiniz !

- Eski mutfak dolaplarınızı yıkıp baştan yaptırmaya yetecek bütçe ayıramıyorsanız, dolap kapaklarınızı sevdiğiniz renge boyayıp kulpları değiştirmek oldukça büyük bir değişiklik yaratacaktır. Tezgah ve dolaplar arasında kalan bölüme ise seramik mozaik ya da duvar kağıdı uygulayabilirsiniz.

- Çeyizinizden kalan Fransız Porselenleri'ni ya da Kütahya çinili kaseleri kullanmaya kıyamadığınızı biliyorum. O halde dolap kapaklarınızdan birini tamamen cam yaparak ya da duvara monte edeceğiniz raflarda onları sergilemeye ne dersiniz ?

- Sıklıkla kullandığınız baharatlar, baklagiller,tuz-şeker-un, çay-kahve gibi gıdaları dekoratif cam kavanozlarda tezgahınızın üzerinde bulundurun. Aynı şekilde kevgir, maşa, kepçe gibi mutfak gereçlerini de duvara asabilirsiniz. Hem kullanımınız kolaylaşacak, hem de dekorasyonunuzu destekleyen bir görünüm oluşacaktır.

- Çekmecelerinizi ve dolap içlerinizi daima organize edilmiş, mikrop ve bakteri oluşumuna fırsat vermeden,steril tutmaya çalışın. Unutmayın ki mutfağınızdan çıkan bir çok şey doğrudan ağzınızla temas ediyor.

- Mutfağınızda aydınlatmaya özen gösterin. Özellikle sıklıkla evde vakit geçiren kadınlar için mutfaktaki ışığın miktarı ve kalitesi göz sağlığı için çok önemlidir.

- Son olarak mutfağınızda taze ya da yapay çiçekler ve içinde küçük sağlıklı atıştırmalıklar ya da yıkanıp kurulanmış meyveler olan bir kase bulundurmayı ihmal etmeyin.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın ! 





































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder