19 Mart 2014 Çarşamba

Just printed with Animals.


' Evde hayvan desenleri mi ? Bir nevi hayvanat bahçesi yani... Nasıl olur bilmem ki?! '
Yıllar önce bir dergide 'Evde Doğa Etkisi' başlıklı yazıyı okuduğumda aklımdan geçen düşünceler bunlardı. Evinizde doğa ve hayvan desenleriyle dekorasyon uygulamak oldukça zordur. Çok ölçülü davranmayı, fazlaca kesip biçip tartmayı gerektirir. İnsanı 'rezil de eder vezir de' diyebileceğimiz cinstendir. Kısacası 'animal printed' tehlikeli sulardır. 

Peki doğa ve hayvan desenlerini çok seviyoruz, evimizde uygulamak istiyoruz, fakat nereden-nasıl başlayacağımızı bilmiyoruz. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? 
İşte size ipuçları :

- Öncelikle her zaman söylediğim gibi iyi bir dekorasyon, bütünselliği gerektirir. Kendinize bir yol çizmeniz ve bu yolda ilerlemeniz gerekiyor. Bu nedenle mekanın geri kalanıyla uyum sağlayacak desenler ve parçalar seçmelisiniz.

- Bu tür desenlerin pek çok çeşidi var; Leopar, Zebra, Zürafa,Yılan desenleri ise en çok kullanılanlar.

- Benim önerim bu tür desenleri küçük parçalarda kullanmak; halı, puf, örtü, minder gibi.
Aşağıda bu tür kullanımlara örnek olacak resimler bulabilirsiniz.

- Kullandığınız desen kadar ürünün materyali de önemli. Mesela yer döşemeniz üzerinde kullanacağınız inek derisi görünümlü bir halı ortama sofistike bir hava katabilir. (Görünümlü diyorum çünkü gerçek deri ve hayvan ürünlerini kullanılmasını desteklemiyorum açıkçası )
Örneğin buradan IKEA'nın sığır derisi bir postunu inceleyebilirsiniz. 

- Bir kaç deseni aynı anda kullanmamanızı öneririm. Yalnız başına bile yeterince dikkat çekici olabilen bu desenler bir diğeriyle beraber kullanıldığında göz yorucu olabilir.

- Elbette uyumlu olan şeylerin göze daha fazla hitap ettiği gerçeği var ki; hayvan desenlerinde de bu durum böyle. Özellikle geniş mekanlarda siyah ile birlikte kullanıldıklarında oldukça şık duruyorlar. 'Animal print' lerin bir diğer ekürisi ise deri materyalinden yapılan her şey ! Özellikle ofislerde biraz değişiklik yaratmak isteyenler için deri ürünleri ve hayvan desenli aksesuarları -uyumlu ölçüde- bir arada kullanmalarını kesinlikle öneririm.

Hayvan ve doğa desenlerini dekorasyonda uygularken çok karışık, göz yorucu bir sonuç elde edebileceğiniz gibi; sofistike, yaratıcı ve kaliteli bir görünüm de yaratabilirsiniz. Sorularınız için charlottehouseco@gmail.com'a maillerinizi bekliyorum ! 

Şimdilik hoşçakalın ...















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder