25 Ocak 2014 Cumartesi

For Men


Kim demiş erkekler dekorasyondan anlamaz diye ?! Belki de yeterli kaynakları yoktur? Ya da dekorasyon dergileri çoğunlukla kadınlara hitap eden stillere yer veriyor olamazlar mı?
Bence erkeklere haksızlık etmeyelim ve zevklerine uygun fikirler sunulduğunda nasıl yaratıcı olabildiklerini keyifle izleyelim...

Evet beyler; daha önce bir kaç kez hemcinslerinizden gelen sorular ya da gözlemlediğim bir kaç nokta var onları sizlerle paylaşmak istiyorum:

- Bunlardan ilki; evli olan erkeklerin çiçekler, pembeler, tüller içinde yaşaması. Elbette yıllarca pembe panjurlu mutlu yuvalarımızın hayalini kurduk ancak erkekler de aynı hayali mi kurdu sizce? Prenses odası gibi bir yatak odasında güne başlamayı o da istiyor mu? Salonun ortasına kum torbası asmalarına izin verin demiyorum tabii ki,ama en azından renkler ve desenler hakkında ılımlı olmakta fayda var diye düşünüyorum.

- Yalnız yaşayan erkekler genelde evlerine basit bir gözle bakarak sadece ihtiyaca yönelik dekorasyonu tercih ediyorlar. Dolayısıyla bu tür evlere baktığınızda, bu evde yaşayan kişinin zevkinden hiç bir iz taşımayan mekanlarla karşılaşıyorsunuz.

- Bir başka soru ise yaşadığınız yeri nasıl özelleştireceğiniz. Burada anahtar kelimemiz, 'üşenmemek' olmalı. Kendinizi sorgulamaktan çekinmeyin; hangi renkleri seviyorsunuz? Gittiğiniz diğer evlerde ya da gözünüze çarpan mekanlarda nasıl mobilyalar ilginizi çekiyor? Sanatsever misiniz,kitap kurdu ya da spor tutkunu mu? Müzik olmazsa olmazınız belki de? Yemek yapmayı, içki hazırlamayı da sevebilirsiniz. Tüm bu sorulara vereceğiniz yanıtlar size evinizi yeniden dekore ederken en önemli ipuçlarını verecektir.

- En önemli sorun ise; dağınıklık. Çözümü ise; depolama. 
Evet kabul ediyoruz ne kadar söylersek söyleyelim 2 defa kirli sepetine atılan çoraplar 3. gün kapının arkasından çıkacak. O zaman biraz daha kolaylaştırmaya ne dersiniz? Mesela yatak odanızda da çoraplar için küçük bir sepet bulundurabilirsiniz. Kapıya yakın bir yere koyun ama :)
Gardrop düzenini sağlamak yerine her şeyi bir yana atıyorsanız açık dolap sisteminde ısrarcı olmayın. En azından kapılar kapandığında dolabın içindeki karmaşadan misafirleriniz haberdar olmaz.
En önemlisi ise çok sayıda kutu kullanmaya özen gösterin ve dağınık biriyseniz minimum sayıda eşya kullanmaya çalışın.


Ve evlilik hazırlığında, taşınma arifesinde ya da evinizi yeniden dekore etme niyetindeyseniz aşağıdaki seçeneklerin size fikir vereceğini umarım.


Sorularınız varsa charlottehouseco@gmail.com'a maillerinizi bekliyorum. Şimdilik hoşçakalın...






















































16 Ocak 2014 Perşembe

Black Black!


Siyah... Karanlık mı? Karartıcı mı? Korkutucu mu? Renk mi? Renksiz mi? Sevilir mi? 
Siyahla ilgili pek çok soru sorabilir ve bu soruların her birine farklı farklı cevaplar alırız eminim ki.Eğer her rengin bir karakteri ve yansıttığı değişik duygular varsa, siyah bize nasıl bir duygu çağrışımı yapıyor sizce?

Pek çok kişi, dekorasyonda 'siyah' kullanımını mekanları küçük gösteren veya iç karartıcı olarak algılayabilir. Ancak gerçek şu ki; küçük mekanlarda açık tonlar ne kadar ferahlık katıyorsa koyu renk ve özellikle siyah kullanıldığında odak noktası oluşturarak 'darlık' algısı dağıtılabilir.

Peki 'Siyah'ı düzenlemelerimizde ne şekilde kullanmalıyız; işte bazı ipuçları:


- Başlangıç için simsiyah bir mekandan çekiniyorsak, dengeli bir biçimde objelerde dağılım yaparak kullabiliriz. Örneğin bu oturma odasında açık renk bir koltukla birlikte siyah büyük bir sehpa, siyah bir puf gibi ya da banyoda siyah raflar,perdeler şeklinde olabilir.

- Siyahın karanlık görünümünü biraz daha yumuşatmak için desenle birlikte kullanmak en pratik ve en şık yöntem olabilir. Aztec ve damask desenlerle gerçekten mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

- Siyah deri bir kanepenin ve iri şamdanların tek başına bir mekana nasıl sofistike bir hava kattığına inanamayacaksınız;tabii ki bir kaç sanatsal obje (resim,fotoğraf, heykel figürleri gibi) bu görünümü çok daha güzelleştirecektir.

- Ben de Siyah'ın en çok beyazla ve griyle yakıştığını düşünenlerdenim, ancak canlı renkleri seviyorsanız sarıyla, yeşille, morla denemekten kaçınmayın. Çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. 

- Rengi siyah fakat dokusu parlak mobilyalar (lake gibi) siyahın karartıcı hissini bastırır. Aynı şekilde siyah mobilyalarınızı çok sayıda ayna ve cam objeler kullanarak tamamlayabilirsiniz.

Eğer siz de bir 'Siyahsever'seniz ve dekorasyonunuzda siyah detaylar kullanıyorsanız, fotoğraflarınızı gönderin, blog'da paylaşalım. (charlottehouseco@gmail.com)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...