21 Nisan 2014 Pazartesi

Help Me ! (2)


'' Merhaba, 
'Monoch-room' başlıklı yazınızda ekte bulunan fotoğraftaki dekorasyonu uygulamak için ortalama ne kadar bir bütçe ayırmam gerekir?
Teşekkürler,
M .  ''




Merhaba,

Aşağıda fotoğraftaki dekorasyonda yer alan ürünlere benzer ürünler, fiyatlar ve bağlantıları yer alıyor. Bu fiyatları ele aldığımızda seçtiğiniz mobilyalara bağlı olarak yaklaşık 2.500-5.000 TL. arası bir bütçeyle benzer bir görünümü elde edebilirsiniz.
Yardımcı olmasını dilerim,
Sevgiyle kalın.





















































IKEA - 99 TL.


IKEA Resim Rafı - 14,99 TL.


IKEA - 289 TL.


IKEA Çerçeve - 5,99 TL.


IKEA Çerçeve - 17,99 TL.


IKEA Çerçeve - 9,99 TL.






IKEA Çerçeve - 24,99 TL.


IKEA Çerçeve - 29,99 TL.



IKEA Resim - 39,99 TL.


IKEA Resim - 14,99 TL.
IKEA Resim - 89 TL.








IKEA Şamdanlar - 29,99 - 19,99 TL.


Yucca Bitkisi Koçtaş - 39,99 TL. 


Osterpermium Bitkisi / Koçtaş - 5,99 TL.


Azalia Bitkisi / Koçtaş - 21,99 TL.













8 Nisan 2014 Salı

Spring Spirit


Pembeler, sarılar, yeşiller... Renklerden korkmama mevsimi geldi. Mis gibi çimen ve çiçek kokularıyla baharı karşıladığımız bu günlerde, bir yandan güneş günlerimizi ışıl ışıl parlatırken evlerimizi de bahara hazırlamanın tam zamanıdır.

Peki bahara 'hoşgeldin' demek için evlerimizde neler yapabiliriz; işte bir kaç öneri:

- Öncelikle bahar temizliğini sakın ihmal etmeyin. Bahar temizlikleri 1 gün süren hijyen amaçlu yapılan temizliklerden çok bir detoks niteliği taşır. Nasıl ki vücudumuz zaman zaman arınma ihtiyacı hissediyorsa evimiz de aynı ihtiyacı duyar. Bu nedenle evinizde 2-3 gün sürecek bir bahar temizliğine başlayın ve kullanmadığınız, size enerji vermeyen belki de fazladan yerinizi işgal eden herşeyi kapı dışarı edin. Tamir edilmesi-onarılması gereken ya da ihtiyaç duyduğunuz şeylerin bir listesini oluşturun ve bunlar üzerinden eksiklerinizi tamamlamaya çalışın. Bu aşamadan sonra eviniz de siz de baharı taptaze olarak karşılayacaksınız.

- Bahar demek renk demek, çiçek böcek, güzel kokular, taptaze meyveler demek. Salonunuzdaki kahverengi sıkıcı kırlentleri çiçek desenli kılıflarla yenileyebilirsiniz. Ya da kocaman vazoda taze ya da yapma çiçeklerle evinize baharı getirebilirsiniz. Meyve ya da çiçek kokulu mumlar ya da oda parfümleri de yaratmak istediğiniz atmosfere katkı sağlayacaktır.

- Mutfak ve banyolarınızda da renklı kilimler, havlular ve saksıda çiçeklerle bahar için değişiklikler yapabilirsiniz.

- Baharı en güzel yaşayacağınız yer elbette varsa bahçe ya da terasınız ve balkonunuzdur. Önceki mevsimden kalan kuruyan bitkilerinizin yerine yenilerini dikip, mevcut bulunanlar için gerekli beslemeyi yapın. Yaz-kış çiçek verebilen bitkileri tercih edebilirsiniz, örneğin; sardunya , ortanca gibi. Kendinize bir dinlenme ve okuma köşesi oluşturmayı ve aydınlatmayı elden geçirip, bahar akşamları için sıcak,loş bir ışık verecek şekilde düzenlemeyi unutmayın.

Baharın size enerji ve mutluluk getirmesi dileklerimle..